Agen Balm Tasneem Parit Buntar & Kulim

Puan Fazliana (019-4184356)

Assalamualaikum. Nama saya Fazliana bt Sabeli. Berumur 30 tahun. Menetap di Parit Buntar,Perak. Bekerja dalam sektor swasta.

Saya adalah agen tasneem naturel di kawasan Parit Buntar,Bagan Serai,Nibong Tebal, Kulim dan kawasan sekitarnya.

Pengalaman menjaga anak saya ketika dimasukkan ke hospital akibat acute bronchitis (batuk, kahak,selsema) pada umurnya 11 bulan sangat mencabar kesabaran dan naluri keibuan saya. Melihat anak saya diambil darah berkali – kali untuk dibuat ujian, diinject dengan ubat dekat saluran darah, on nebulizer setiap 4 jam, memang rasa tak sanggup. Kalaulah boleh saya menggantikan tempatnya itu.

Paling saya tak tahan bila anak saya kena dimasukkan tiub dekat kerongkong sebab nak sedut kahak yang terlalu banyak. Alahamdulillah, kahaknya makin berkurang tetapi belum sembuh sepenuhnya.

Bila keluar sahaja daripada hospital, saya terus cari macam – macam petua yang boleh kurangkan batuk kahak yang degil. Sampailah saya jumpa tentang balm Tasneem Naturel ini yang boleh kurangkan simptom tersebut. Pada ketika itu namanya adalah balm “coughflu time”.

Saya cuba untuk anak saya dan hasilnya, Alhamdulillah, kahak mencair. Keluar melalui muntah dan najis dan juga selsema cepat kering. Apabila demam, ia juga boleh kurangkan suhu demam bila saya sapu ikut masa yang disarankan.

Apabila balm ini memberi kesan yang positif kepada anak saya, secara tak langsung saya juga ingin kongsikan kebaikan balm ini kepada ibu – ibu diluar sana. Saya sangat faham perasaan gundah gulana ibu – ibu apabila anak – anak tak sihat dan meragam.

Ibu – ibu akan dapat manfaat daripada balm ini yang diperbuat daripada bahan – bahan semulajadi. Bahan utamanya adalah minyak pati tumbuhan dan buah – buahan. Selain itu, ibu – ibu juga boleh jadikan balm Tasneem Naturel ini tempat menjana pendapatan sampingan terutamanya untuk surirumah. Setiap usaha yang konsisten pasti akan dapat hasilnya.

Teringat kata – kata daripada Master Aminah Hussain,

“Berniagalah seperti Abd Rahman b Auf..kaya untuk ummat..bukan utk diri sendiri..takat ni tanya diri apa sumbangan kita utk ummat…
ada org kata kenapa perlu bisnes padahal hidup serba lengkap..makan pakai semua cukup..sebab hasil bahagian dlm bisnes kita tu ada hak milik org lain”

Sekiranya ada ibu – ibu yang ingin menjana pendapatan bersama Tasneem Naturel ataupun ingin mendapatkan balm dan konsultasi percuma daripada saya, boleh hubungi saya di talian :

www.wasap.my/60194184356/balmTNblog
https://www.facebook.com/balmtasneemnaturelparitbuntarkulim

 

 

Facebook0
Instagram
SOCIALICON
SOCIALICON
Follow by Email
YouTube
SOCIALICON

Author: Cikjai

Assalamualaikum. Cikjai here. Suri rumah separuh masa. Separuh masa lagi Exec Leader Tasneem Naturel, balm bayi terbaik untuk anak tuan puan. Saya tinggal di Taiping bersama suami dan tiga orang anak. Di blog ini, saya banyak berkongsi tentang tips penjagaan bayi dan anak-anak. Sebarang cadangan dan perkongsian pengalaman bolehlah diemailkan kepada zainurulazwazakaria@gmail.com serta saya boleh dihubungi terus pada talian 0172562030 sama ada melalui sms, whatapp atau telegram. Salam perkenalan =)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
0
Your Cart
Open chat