Cikjai Blog

Agen Tasneem Sg. Udang, Melaka

20.11.2017. Isnin. birthday umi. Jugak tarikh operation mata ukasyah buang congenital cataract. Perasaan waktu tu tak tahu nak cerita. Macam-macam dah fikir. Allah je tempat bergantung.

Doktor dah pesan awal-awal, make sure anak tak demam, batuk, selsema. Kalau tak kena postpone operation ke tarikh lain. Umi dengar memang risau sangat. Nak dapat tarikh operation baru bukan mudah. Kena tunggu giliran jugak.

Kebetulan kalau Ikut tarikh operation, lepas tu terus sambung dengan cuti sem, umi fikir dapatlah jaga ukasyah kat rumah lama sikit. Kalau operation postpone, tak dapat nak jaga lama-lama. Bukan mudah nak dapat cuti lama.

Seminggu sebelum operation ukasyah selsema dan batuk-batuk. Risauu sangat. Dalam hati teringat kak Farah yg jual balm tasneem waktu tu. Kena Beli cepat cf-rub. Tak sempat nak pos-pos. Alhamdulillah Kak Farah cod sampai ke rumah.

Dapat je cf-rub memang setiap hari sapu dekat ukasyah. Pagi, lepas mandi, sebelum tido. Hari operation makin dekat. Alhamdulillah makin kurang batuk dan selesema nya. Walaupun tak baik sepenuhnya lagi. Umi tawakkal sangat waktu ni. Doa dapat teruskan operation.

Sabtu Kami dah mulakan perjalanan ke HKL. Ahad ukasyah dah kena warded untuk monitoring. Alhamdulillah bila doktor check ukasyah, doktor kata ok boleh teruskan operation esok pagi. Dalam hati ya Allah syukurnya, thank you Allah Baiknya Allah.

Esoknya, syukur operation berjalan lancar. Sebak sangat masa hantar ukasyah masuk dalam OT, doktor suruh cium anak. Lepas tu, doktor bagi ubat bius, terus ukasyah tidur.

Sejam setengah lepas tu ukasyah keluar. Alhamdulillah stabil dan ok.. Cuma lepas abi take turn ukasyah muntah. Kesan ubat bius. Tapi normal doktor kata.

Maka selepas tu bermulalah perjalanan baru kami dan ukasyah, hingga sekarang. Syukur pada Allah atas segala kemudahan yang diberikan. Semoga ukasyah membesar menjadi anak soleh musleh bermanfaat untuk manusia lain.

Ukasya kini sudah berusia empat tahun. Membesar dengan sihat tetapi perlu memakai cermin mata

.

Pengalaman yang tak dapat dilupakan. Umi syukur sangat operation dapat diteruskan pada tarikh itu. Syukur dapat ikhtiar dengan #cfrubtasneem. THANK YOU ALLAH

Untuk mendapatkan rangkaian produk Tasneem Naturel di sekitar Sungai Udang, Melaka boleh hubungi saya di talian 013-4595840. Tekan sini untuk terus wasap.

Puan Murni, Agen Tasneem Melaka, 013-4595840
Facebook0
Instagram
SOCIALICON
SOCIALICON
Follow by Email
YouTube

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
0
Your Cart