Cikjai Blog

Anak susah tidur sampai kena cari air penawar!

Saat Mula Jatuh Cinta dengan Tasneem Naturel
=================================

Muhammad miqdad & siti zinnirah ada 1 persamaan suka terjaga tengah malam mengamuk. Tapi mata tertutup. Not sure mengigau ke apa. Yang si Miqdad lagi tak menahan. Da besar kot. Tapi 3 4x mengamuk nak susu. Letih ok dari baby nak bangun malam menyusukan dan bancuh susu. Drama bertolo-tolo laki bini usah cakap la.

Si adik ni pun tak faham. Tak sure nak apa. Kadang dah bagi susu. Da tukar pampers. Tapi dia punya melalak Allah. huu malu kot kat jiran-jiran. Jenis pantang tak nampak mak depan mata. kalau nak mandi, melepas hajat pun memang tak pernah aman tau! Pernah sekali makcik sebelah ni tanya, anak ok ke wa? **boleh buat muka (face palm) jela time tu. Huu riso jugak kot orang kata ai dera anak.

Macam ni la nasib mak ko ijo..haha

Then bila mak niaga bawak masuk produk ni, my first thought “huu takde nye jalan mende macam ni. Nonsense je! Tak kan lah ada¬† produk yang sapu-sapu je anak boleh baik? Behave? Elok perangai? Sebab rasa nya budak memang macam tu la kot. Macam-macam ragam. Macam- perangai. Memang dah tu ujian kat mak bapak la nak handle.

Tapi ketahanan ujian tu sekerat jalan. Tak lalu wey! Baru tahu yang duk rumah jaga anak 24/7 ni penat dia lagi MasyaAllah! Berganda-ganda dari duk ofis kut!huu. Dulu time agak mithali memang beralah ngan laki. Frankly laki ai lebih tak tahan kalau tidur terganggu. So suggest kat dy. Abg tido la luar. Wa dengan budak-budak. Laki ni paham jela. Direct to the point. Say ok dan terus berlalu ke luar. Kite pulak sendu tak belagu ūüėď

Mak sampai cakap p la try ikhtiar bawak p jumpa ustaz mana-mana ke, amik air penawar n segala.hehe. Huurm tapi tadke la sampai cheq p cari ostad. Last-last tak boleh tahan jugak. Tak boleh jadi ni. Dah tak tahan dengan godaan balm tasneem naturel ni. So try dulu beli sleep. Beli sekali untuk tummy. Dengan tummy alhamdulillah masalah sembelit zinnirah settle n dia pun da rajin membuang. Kalau dulu seminggu sekali pun belum tentu.

Berbalik pada sleep tadi. Dorg agak cepat tidur. Tapi still tak selesai masalah kerap terjaga tu. Kata founder, rupanya kena sapu sekali dengan calm. Hanya selepas itu, barulah kami dapat merasai kedamaian dan ketenangan malam.huu. Alhamdulillah hingga kini kami laki bini tidur dgn lebih aman tanpa tangisan dan lalakan anak-anak. Ada jugak dorg terjaga, Tapi takat merengek je macam tu. N kekerapan nya hanya sekali, bila dah nak subuh. Alhamdulillah syukur nikmat Allah dapat balik nikmat tidur yang Allah tarik sekejap.

Lepas Pakai sleep & Calm, depa hari-hari bangun koi 9 pagi. hihi syook!

My rutin now. Lepas mandikan depa, sapu calm siap-siap dgn mak-mak sekali pakai.hehe. Tummy pada adik ganti minyak telon. N bila smpai musim batuk selsema. Tak hanya depends pada ubat klinik. Dok sapu je CF-Rub balm dengan kerap.

Masa ni adik happy dah. Perut dah selesa. Takde dah nangis jerit-jerit time nak membuang
Rutin tiap kali lepas mandi. Bersusun lah balm-balm tu. Budak-budak memang suka. Depa sapu sendiri je. Sebab memang wangii!

Sekian, ini cerita saya dua tahn lepas, means Februari 2017 yang lalu,  bila pertama kali  jatuh cinta dengan pati minyak tumbuhan (essential oil). Betul kata founder. Tumbuhan sentiasa berzikir pd Allah. Dan setiap yang Allah cipta, takde yang sia-sia. Sangat tak salah kita ambil kebaikan dari ciptaanNya. Meh tengok bila Miqdad dah senang tidur 

My first trial on Tasneem Balm. Alhamdulillah dengan izin Allah Terus rasa amazing gila!

Ps: I’m not only promoting this products. But the benefits of it betul-betul buat saya jatuh cinta. I feel u mom yang rasa sangat restless, Stress. Tambah yang tengah dalam pantang dan ibu-ibu yang bekerja. I’m highly recommend untuk cuba produk ni. IAllah no harm. Unless duit sedikit melayang kalau tak rasi dgn anak. Di saat anak dapat tidur lena, anak behave tak banyak ragam, tak banyak nangis, emosi kita pun terkawal, kita tak selalu marah-marah anak,¬†masa tu rasakanlah kesyukuran itu. Apa pun usaha dulu. Setiap masalah ada penawar nya kecuali mati.

Bermula sebagai pengguna yang cuba ikhtiar untuk anak-anak, kemudian sangat jatuh cinta hingga jadi pengguna tegar, terus ambil keputusan untuk sebarkan manfaat Balm tasneem ini. Saya stokis Tasneem Natural Taiping, COD Taiping & Kamunting. Pos setiap hari isnin-jumaat satu Malaysia.

Cikjai 0172562030

Untuk menempah atau berminat menjadi agen, boleh wasap saya terus di link ini: http://www.wasap.my/60172562030/NakAnakSenagTido

Facebook0
Instagram
SOCIALICON
SOCIALICON
Follow by Email
YouTube

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
0
Your Cart