Cikjai Blog

Baby Spa Set Tasneem Natural

Atas keperhatinan dan kesedaran betapa penting nya ibu bapa memilih sabun yang natural dan bebas bahan kimia kepada bayi, Tasneem Ntatural akan melancarkan satu lagi produk baru iaitu “Baby Spa Set” by Tasneem Natural.

Produk baru ini akan dilancarkan pada 1 Mac 2019 ini.

Istimewa sangat set ni yang memang di tunggu sangat oleh pengguna tegar Tasneem Natural kerana ia mempunyai:

  1. Head to Toe (Mandian)
  2. Oil massage
  3. Lotion Baby
3 Step in 1 box

Keistimewaan Baby Spa Set

  • 100% dijamin natural. Bebas bahan kimia. Segala bahan termasuk preservative yang digunakan adalah natural dan pastinya bahan utama setiap item berasaskan Essential Oil atau Pati minyak tumbuhan. Bauan nya adalah semulajadi dari bahan EO tersebut. Tidak ada wangian sintetik dicampurkan.

  • Diadun dari resipi Balm Calm yang mana sedia maklum Balm calm mampu membuat bayi berasa tenang, kurang meragam dan kurang menangis.
Essential Oil yang digunakan dalam Mandian, Oil Massage dan Lotion

Antara testimoni Pengguna Calm Time Balm sebelum ini:

 

 

  • Didatangkan dengan Booklet Manual Teknik urutan bayi yang betul. Best kan? Ibu ayah boleh dapat ilmu step by step secara PERCUMA bangaimana cara mengurut bayi yang betul

 

Bahan & Fungsi dalam setiap Item

Baby Spa Set

Baby Spa Set ini sangat sesuai untuk dibawa travel kerana saiznya yang lebih kecil 30ml setiap botol. Dan sangat sesuai bagi ibu ayah yang pertama kali nak mencuba produk ini, sama ada best ke tak..? Nanti habis, boleh beli loose satu-satu.

Dengan menggunakan Baby Spa Set ini, ia nya lengkap untuk keperluan Spa Bayi  anda. IAllah pasti bayi berasa sangat selesa, nyaman, tak meragam dan dapat tidur lena. Yang pasti, Ibu ayah lah yang paling gembira kan? Anak mudah dijaga. Bonus lagi, selesema batuk dan demam juga dapat dihindarkan.

3 step in 1 box bermaksud ibu ayah perlu membuat tiga langkah dalam aktiviti spa bayi iaitu mula-mula mandikan bayi dengan head to toe, Kemudia urut bayi menggunakan Calming Massage Oil, dan terakhir sapukan lotion ke seluruh badan bayi.

Head to toe

Fungsi Head to toe
Bahan dalam mandian Head to toe

Head to toe dari Tasneem Naturel (TN) sudah tentu berbeza dengan kebanyakan produk sabun mandi bayi di pasaran. Head to toe TN diadun dari 6 jenis Essential Oil yang berfungsi untuk memastikan anak sentiasa tenang, mengurangkan keletihan, memudahkan anak tidur lena dan berkualiti. 

Mandian ini sesuai dari bayi baru lahir hingga dewasa. terutama untuk anak-anak eczema dan kulit sensitif, ibu ayah wajib memilih sabun yang natural seperti ini. Salah satu tanda sabun tiada bahan kimia ialah ianya tidak berbuih banyak, dan preservative (bahan yang digunakan untuk tahan lama dan anti kulat) dalam sabun ini juga dijamin natural.

Massage Oil

Pelancaran produk baru ini lebih untuk memberi pendedahan dan kesedaran kepada ibu bapa betapa pentingnya mengurut anak dari bayi hingga meraka ke tadika sebenarnya masih perlu diurut. Baca kebaikan mengurut anak

Selain dari tujuan utama untuk mengajak ibu bapa supaya membudayakan penggunaan produk yang lebih natural dan meminimakan penggunaan bahan chemical pada anak-anak.

Untuk mengurut bayi, boleh sahaja gunakan apa-apa minyak seperti minyak masak atau minyak kelapa. Tapi Tasneem Naturel sentiasa menyediakan alternatif terbaik dengan menyediakan minyak urut bayi yang natural. Dijamin tiada kandungan ‘mineral oil’ seperti kebanyakan produk di pasaran.

Dan ibu bapa juga perlu cakna jenis minyak yang sesuai untuk anak. Ini kerana kebanyakan kajian tentang penggunaan minyak bayi hanya memfokuskan kepada jenis kulit seperti masalah kulit kering dan ekzema semata. Ini amat penting kerana terdapat kesan perbezaan antara penggunaan kerap setiap hari atau seminggu sekali.

Fungsi Massage Oil
Bahan kandungan Massage oil

Calming Massage Oil TN ini adalah dalam bentuk kepekatan asli. Tiada langsung campuran air. Terdapat 4 jenis Essential Oil digunakan iaitu Eucalyptus Oil dan Lemon oil untuk hindarkan anak dari batuk, demam & selesema. Manakala Lavender dan Rosemarry Oil untuk meredekan tantrum anak dan bantu anak dapat tidur lena & berkualiti. 

Jojoba, sweet almond dan grapeseed oil adalah jenis minyak yang digunakan dalam proses dilution penghasilan massage oil ini. Sememangnya massage oil TN ini dijamin dalam kepekatan asli untuk menghasilkan kesan yang lebih effentif. Harga RM 71 untuk 60ml adalah sangat berpatutan dan boleh dikatakan agak murah untuk pure Essential Oil.

Lotion Bayi

Fungsi penggunaan lotion
Bahan dalam pembuatan Lotion

Penggunaan lotion penting untuk memastikan kulit bayi sentiasa lembab dan sihat. Tetapi lotion TN bukan setakat untuk penjagaan kulit bayi, malah dapat memberikan keselesaan, buat baby tenang dan kurang meragam. Kerana dalam lotion ini banyak Essential Oil seperti Geranium, Marjarom, Roman Chamomile, Tangerine, Bergamot dan Sweet Orange. Kesemua EO ini berperanan memberikan rasa rileks pada bayi.

 

Offer ini hanya sehingga 5 Mac sahaja!

Sempena pelancaran ini, Tasneem Naturel memberi harga Promosi yang sangat berbaloi dan istimewa! Anda boleh membeli secara set atau loose item.

Tempah sekarang untuk mendapatkan harga promo. Anda boleh menempah melalui senarai agen kami di Senarai pengedar atau terus wasap di link http://www.wasap.my/60172562030/BabySpaSet.

Berikut adalah senarai harga untuk Set travel (30ml) dan loose item:

Baby Spa Set (30ml setiap satu)
Mengandungi 3 item:
1. Head to Toe (mandian bayi)
2. Massage oil (Minyak baby)
3. Lotion bayi untuk melembapkan kulit bayi

Harga Sebenar RM 99
Promo Launching: RM89

 

‘Head To Toe’ (150ml)

Harga Sebenar: RM 72

Harga promo sempena launching: RM 65

 

Lotion Bayi (100ml)

Harga Sebenar: RM 42

Harga promo sempena launching: RM38 

 

Massage Oil Bayi (60ml)

Harga Sebenar: RM 79

Harga promo sempena launching: RM71

 

Jom dapatkan sekarang sementara Promo sedang berjalan dan Stok masih ada. Psst! Baby Spa Set tu terhad 2000 set sahaja tau sempena pelancaran ni! Jom kita sama-sama beralih pada produk natural dan selamat untuk anak-anak tersayang

 

Baca juga:

5 Cara Betul memilih Sabun Bayi

 

Facebook0
Instagram
SOCIALICON
SOCIALICON
Follow by Email
YouTube

One thought on “Baby Spa Set Tasneem Natural

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
0
Your Cart