Cikjai Blog

Bahaya kerak susu pada puting botol anak dan cara atasi

Puting susu anak mesti ditukar setiap 3 atau 6 bulan bergantung pada jenama

.

Bila ada bayi, segala benda kena pastikan ia nya selamat dan bersih. Sebab bayi ni sistem imuniti masih lemah, senang kena penyakit. Sedangkan nak basuh baju bayi pun ada sabun khas, ini kan pula botol susu bayi?


TAKKAN NAK ANAK KEMBUNG PERUT MENANGIS TAK BERHENTI BARU KALUT NAK…

Nak cari pencuci botol organik?

Haish, mama papa jangan gitu dongg. Jangan anak dah beriyaa menangis perut tak selesa sebab minum susu daripada botol yg dibasuh guna sabun pencuci pinggan tu baru nak cari pencuci yg organik. Adududu.

Mama papa kena tahu, basuh botol susu guna sabun pencuci pinggan tak selamat tau. Bahan yg ada dalam tu kurang sesuai lepastu bau dia kuat weh. Sanggup ke mama papa nak suap makanan si manja guna bekas makanan yg dibasuh dengan pencuci biasa tu?

.

Meh sini cikjai share bahaya bakteria yang mungkin ada pada botol susu atau bekas makanan si comel:

😫 Boleh sebabkan asma.
😫 Boleh sebabkan alahan.
😫 Melemahkan sistem imun.
😫 Lidah, gusi dan tekak bayi akan terasa sakit.

Huish, risaunya!

.

Ini antara tips yang boleh dibuat untuk bersihkan puting susu anak yang berkerak:

  1. Rendam/ rebus dengan air panas
  2. Gunakan puting jenis wideneck kerana ia lebih mudah dicuci
  3. Jangan cuci dengan berus sebab tak bersih dan senang calar
  4. Rendam dengan air garam panas
  5. Cuci dengan beras
  6. Cuci dengan soda bikarbonat

Dan paling banyak kali di pesaan..

TERUS BASUH LEPAS anak minum susu 😜
.
.
Tapi gambar atas tu puting botol susu anak sedara member actually. Dia tak sempat nak cuba semua tips di atas. Dia hanya gunakan Kleenzy, PENCUCI BOTOL ORGANIK dari Tasneem Naturel.

Kleenzy, pencuci botol organik, produk terbaru daripada Tasneem Naturel

.

Nak tengok hasilnya?

Wahh! Boleh bersih sampai macam ni? Hebat kan?

.

.

Kleenzy, pencuci botol organik, produk terbaru daripada Tasneem Naturel, pastinya bebas bahan kimia berbahaya, No SLS, diformulasi dari bahan natural dan organik.

Untuk order, boleh terus wasap ke 0109452312. Tekan sini untuk terus wasap.

Jom sama-sam kita bertukar ke bahan natural dan selamat untuk anak-anak.

#TNbabyrange #TasneemNewBabyRange #TNkleenzy #TNorganicbottlecleanser

Baca juga:

  1. 5 cara betul memilih sabun bayi
  2. Sabun mandi natural untuk anak
Facebook0
Instagram
SOCIALICON
SOCIALICON
Follow by Email
YouTube

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
0
Your Cart