Cikjai Blog

Balm Sleep Time selesaikan masalah anak susah tidur

Pernah dengar kisah penjaga di taska memberi minum ubat batuk pada anak asuhan? Pernah baca tentang kisah taska yang mengikat kaki dan tangan kanak-kanak semata-mata untuk memaksa kanak-kanak itu tidur?

Begitulah ‘struggle’ nya untuk menidurkan budak yang payah sangat disuruh tidur. Bagi para suri rumah, waktu tidur anak menjadi detik beharga untuk ibu menghela nafas rehatkan badan sebentar. Tapi macam mana kalau siang anak tak mahu tidur, dan malam pun asyik kejap-kejap terjaga?

.

Inisiatif Tasneem Naturel mengeluarkan produk bantu anak tidur lena

Balm Sleep Time, Sleep Roll On, sleep Body wash & Sleep Pillow Mist. Kesemuanya untuk memberikan tidur yang berkualiti. Sesuai dari bayi hingga dewasa

.

Sejarah produk Tasneem bermula dengan kisah anak Puan Founder, anak Puan Haridah Sahri yang asyik meragam dan tak mahu tidur. Atas sebab itu, beliau mencuba essential oil jenis diffuser sebagai ihktiar. Asbab teruja dan jatuh cinta dengan keberkesanan Essential oil (EO), beliau belajar buat balm sendiri berasaskan EO.

.

Apa itu Essential oil?

Essential oil adalah pati minyak tumbuhanyang mempunyai pelbagai khasiat dan kebaikan
.

Kenapa dibuat dalam bentuk balm?

Bila dalam tekstur balm, EO yang terkandung lebih lama berada pada kulit. Jadi, ianya lebih berkesan. Ia menyerap secara perlahan ke kulit dan saluran darah. Jika EO disapu secara direct pada kulit, ia kadang meruap. Jadi, kesannya tidak lama. Sebab itu, ada yang guna direct apply EO, tidak menjadi. Lagi pula, balm lebih mesra travel. Saiz yang kecil senang terus masuk dalam handbag.

.

Tasneem Naturel : Sleep Time Balm

Fungsi Balm Sleep Time

🌸 Bantu anak tidur lena, tiada lagi anak terjaga tengah malam, mengamuk-ngamuk, menjerit-jerit
🌸 Bantu anak supaya mudah tidur
🌸 Bantu anak bangun dalam mood ceria
🌸 Memberi tidur berkualiti

.

Panduan Penggunaan Sleep Time

  • Sapu nipis dan urut dibahagian berikut:
  • Belakang telinga, tulang belakang, pergelangan tangan, tapak kaki.
  • Beri anak hidu.
  • Pakaikan sebelum hendak tidurkan anak dan sediakan keadaan sekeliling yg membantu anak untuk tidur.
  • Malapkan lampu. Untuk bayi kecil, pastikan bayi dalam keadaan selesa, sudah ditukar pampers, perutnya kenyang dan jika bayi selesa dibedung, sila bedungkan bayi.
  • Pakaikan secara konsisten untuk mendapatkan hasil positif.
Video cara sapuan Sleep Balm

.

Bagaimana Sleep Time buat anak mudah tidur?

Balm ini bukan ubat tidur tau! Ia mengandungi essential oil yang dapat seimbangkan hormon tidur dan hormon sedar. Malah memberikan tidur nyenyak dan berkualiti.

Tak bahaya ke sleep balm ni main dengan hormon?

A: Bukan main dgn hormon puan. Dalam badan kita memang ada secara semulajadi hormon tidur ni. Iaitu melatonin nama saintifiknya. Baca 7 Fakta Menarik tentang Melatonin.

Jika tidak seimbang, itu yg sebabkan anak tidur lambat, tidur tak nyenyak asyik terjaga, payah nak tidur. Sebab ia tak balance. Bahasa mudah kita panggil hormon sedar terlebih. Mungkin atas faktor banyak makanan bergula, terbiasa dgn pola tidur yg salah dan terdedah dengan gadjet menjejaskan penghasilan hormon melatonin.

Dalam sleep balm, ada minyak kayu cedar yang boleh bantu untuk seimbangkan hormon tidur ni supaya anak puan lebih mudah tidur pada masa yg betul.

.

Bahan-bahan dalam Sleep Balm

8 jenis EO dalam satu balm

.

Sleep Time Balm diadun dari 8 jenis EO khas untuk mendapatkan kualiti tidur yang bagus. Bahan-bahan yang digunakan dijamin selamat dan mendapat kelulusan KKM. (NOT 170403429 k)

Ylang-ylang EO terbaik untuk masalah insomnia

.

Lavender terkenal dengan anti-stress

Harga: RM 49

Berat: 18 gram

Tempoh penggunaan: Lebih tiga bulan

.

SLEEP PILLOW MIST

Sleep Pillow Mist adalah inovasi dari Sleep Time Balm. Fungsi yang sama untuk anak dan orang dewasa dapatkan tidur lena, tetapi cara penggunaan sahaja berbeza. dengan sleep mist ni lebih mudah, hanya perlu spray sahaja.

Anak 5tahun, sangat aktif susah tidur petang akhirnya tewas

.

Cara menggunakan Sleep Pillow Mist

Hanya sembur pada bantal, tilam, stroller atau car seat. Jika anak yang aktif sedang asyik bermain, boleh sembur pada mainan dan baju anak atau di mana-mana asal anak dapat hidu bauan daripada spray tersebut.

.

Vedio cara menggunakan Sleep Pillow Mist

Harga: RM 39 Kandungan: 60ml

.

Apa kata pengguna?

Siang anak dah boleh tidur kat bawah. Tak perlu buai lagi. yeayyy

.

Tau-tau tidur sendiri!

.

Anak dah tak terjaga waktu malam. Mama happy sangatt yeayyy

.

Pilihan kombo Set tidur lena

Untuk anak jenis meragam, asyik menangis, perlu pakai kedua-dua balm ini. Calm perlu untuk merilekskan anak dahulu, baru sleep mudah berfungsi

.

Kombo lengkap untuk anak jenis meragam dan susah tidur

.

Set ini paling sesuai untuk dewasa yang alami insomnia. Untuk anak yang tak meragam tapi jenis tahan mata juga sesuai. Sleep Pillow mist lebih mudah kalau nak bawa travel. senang spray pada car seat

.

Untuk mendapatkan mana-mana set yang diperlukan, boleh terus hubungi Cikjai di talian 0172562030.

Klik sini untuk terus ke wasap

Baca juga

  1. Balm Tasneem keperluan penting ibu ayah masa kini
  2. Anak susah tidur sampai kena cari air penawar!
  3. Berapa jam si comel perlu tidur dalam sehari?
  4. Anak susah tidur? Mungkin hormon tidurnya tidak seimbang!
  5. Anak yang cerdik dan cerdas bermula daripada tidur yang lena
  6. 10 sebab kenapa anak susah tidur

Facebook0
Instagram
SOCIALICON
SOCIALICON
Follow by Email
YouTube

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
0
Your Cart