Cikjai Blog

10 sebab kenapa anak susah tidur malam

Q: Salam mummy-mummy semua boleh bagi tips tak bagi anak cepat tidur? anak saya 2 tahun…

Berapa jam si comel perlu tidur dalam sehari?

Semua Mak Ayah Kena Tahu Berapa Jam Si Comel Kena Tidur Dalam Sehari. Ini jadualnya berdasarkan…

Anak kena chicken pox kering dalam masa empat hari.

Teringat masa mek Siti kena chicken pox tahun lepas. Orang Perak biasa panggil demam pelentung. Tapi…

Anak Tantrum- Kenali punca, ciri dan tingkahlaku mengikut usia

Kredit to Ibu Rose – Mesejnya Kasih Anak berusia 1 tahun setengah ke 2 tahun setengah akan…

Tips Hilangkan Marah pada Anak

“Korang.. Nak tanya pendapat ni. Lately Sal (bukan nama sebenar) selalu rasa nak marah dekat anak-anak.…

6 SEBAB SAINTIFIK MENGAPA PERLU BAWA ANAK BERCUTI

Bawa anak & keluarga pergi bercuti ni perlukan komitmen juga. Tambah anak kecil-kecil, renyah. Kalau bukan…

Anak lambat bercakap? Tips memilih mainan yang betul

Tengok anak orang dua tahun lebih dah petah becakap. Ada sepupu dia yang lain setahun lebih…

Penting ke bacakan buku pada anak-anak sebelum tidur?

Perasan tak kalau tengok movie-movie omputih, biasa sangat kan ada scene parents dia bacakan buku pada…

5-minute suggestion method: Cara mudah pujuk anak tak nak pergi sekolah

‘5 minute suggestion method’ ini adalah kaedah menyampaikan mesej sewaktu anak tidur-tidur ayam. Iaitu 5 minit…

0
Your Cart