Cikjai Blog

Mudahnya bisnes tak perlu uruskan stok, packing dan pos!

JANGAN JADI KULI PADA BISNES SENDIRI!

Founder kami puan Haridah Sahri asyik runsing je tengok agen banyak habis masa pada packaging, usung anak p pejabat pos bagai. Beliau selalu cakap. Korang jangan buang masa buat kerja yang tak datangkan duit!

Tapi tetap buat jugaklah sendiri.haha sebab kedekut kan nak upah orang 😂haha

Then Jan 2018 hq buat sistem baru, semua agen tak kisah kat ceruk mana, sabah sarawak Borneo, semua agen place order di website dan semua pesanan akan dipos direct ke customer.

Semua order hanya perlu key in dalam sistem dn buat bayaran online, pesanan terus dipos pada customer. Mudah sangat!

.

Agen boleh check tracking number di website, kemudian copy paste dan beri pada customer, agen akan dapat jugak emel dan sms tracking number tau. Lagi best customer pun siap dapat sms tracking no tau! Canggih tak? Hihi
.
.
Kalau dulu, rutin cikjai cam gini 👇

Dari malam dah kena tulis alamat kat slip poslaju, pagi time anak tido lagi kena cepat-cepat setelkan packing barang. Dah la produk kami kena wrap tebal sebab kaca kan.

Perlu keluar duit lagi beli bubble wrap, selotape, dakwat pen pun kena kira gak! Belum kira lenguh tangan packing ngan nak menulis alamat satu-satu tu. Omgggg!! Minyak kerete ulang alik poslaju lagi.

Dari malam hari dah kena sorting stock agen-agen dan customer

.

Kena wrap lapis-lapis sebab balm dalam bekas kaca. Modal beli bubble wrap pun mahal gak tau!

.

Kena pack satu-satu. Kalau barang yang kita pos tu rosak, kita la pulak kena bayar ganti rugi dari customer. Kini semua tu ditanggung oleh HQ sebab pos dari HQ

.

Sado tangan nak angkut semua ni

.

Korang boleh bayang kut serabut, sepah nya rumah, dengan berperang dengan anak kecik lagi. Berkejar masa dengan hal rumah lagi, nak masak, sidai kain bagai. Fuh!

.

Then nak angkut anak-anak, beratir lagi kat pejabat pos. Minyak kerete pun kena isi!

.

Now, dengan sistem sekarang memang sangat-sangat lah lega! Sebab dah…
✔boleh spend lebih banyak masa dan fokus lebih dengan team
✔ lebih ada banyak masa nak karang ayat-ayat meleleh bagi uols tergoda
✔ boleh siapkan entry blog
✔ boleh layan pm customer dengan lagi tenang
✔ masa lagi teratur antara bisnes dengan anak haaa. Ni paling penting! Sebab anak2 iols biasalah dahaga kasin sayang sokmo
✔ Ada la masa nak baca buku.haha ni memang kena gelak dulu la kat diri sendiri, ada masa pun still jenuh nak habiskan 1 buku! Dush untuk diri sendiri

.

Paling penting, tak perlu modal besar untuk restock banyak sebab nak dapat harga murah. just beli stock untuk COD customer terdekat dan bila nak bukak booth

.

Uisy panjang pulak list! Kang duk tulis sekali siap puluh resipi sweet sour siakap keli untuk suami tersayang, laki aku duk komen lak kang. Kantoi pulak! Haha

K bai! hee

Tp last ni nak bagitau, laki iols dah tak marah lagi rumah udah macam tongkang pecah penuh dengan kotak-kotak! Hahaha
.
.
Ops daftar agen RM 50 je korang seumur hidup! Takde kena renew-renew aihh

Wasap now untuk join team cikjai jana pendapat dari hujung jari je gais!

Hubungi 0109452312. Teka sini untuk terus ke wasap.

http://wasap.my/60109452312/Cikjai,sayaNakCariIncome

http://wasap.my/60109452312/Cikjai,sayaNakCariIncome

#agentasneem #carajadiagentasneem #kelebihanjadiagentasneem #daftaragentasneem

Facebook0
Instagram
SOCIALICON
SOCIALICON
Follow by Email
YouTube

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
0
Your Cart