Cikjai Blog

Review Set Tasneem untuk newborn baby. Baby tidur lena tak perlu pakai buai!

Maryam Nuha si baby Tasneem sangat 💕❤️
First of all. Alhamdulillah kali ni berpantang baby pampered sangat by produk Tasneem Naturel HQ Memang sangat berbeza uruskan baby Maryam dengan dua anak sebelum ni.

.

Baby Spa set dan Set Balm Tasneem. Puas hati pakai kat baby!

.

Kakak abg nya dulu dah besar sikit baru merasa pakai Tasneem. Si Nuha ni lahir-lahir je terus umi lumur dengan balm-balm comeyl ni ha. So nak bagi review paling ikhlas ni. Not because beria promote sebab cikjai jual tasneem. Tapi sebab ai pun pengguna tegar haa.

.

Rutin baby Nuha dengan Set Tasneem =)


.
First nak bagitahu. Dalam 3 orang anak, ini lah baby pertama yang Cikjai tak perlu berjaga tengah malam. Uish kalau nak throwback kisah miqdad n zinnirah. Deme dua² jenis melalak tiap malam kut. Jenuh dah dodoi.

.

Kalau tidur, memang lena sampai tiga ke empat jam sekali tido

.

Kut susu tak cukup. Topup dah dengan botol. Pun sama duk nangis tengah pagi buta. Bukan sekali. Tiga 4 kali tau tiap malam mesti terjaga keje nangis kuat-kuat.

.

Yang kedua. Ini baby masih bertahan tanpa buaian. Yang dua sebelum ni dari dalam pantang dah start buai. Ate. Ape lagi nak dibuat? Huhu tu pun dah masuk buai, still nanges. Duk enjut buai sampai lenguh. Sampai lah akhirnya tewas dengan buaian letrik sampai pagi😣

.

Sleep balm tak pakai pun. Pakai calm dan Baby Spa Set dah buat baby tenang dan mudah tidur

.

Kalau mommies pakai Baby Spa Set, add on T-Rub Balm pun dah ok

.
Third. Kuning turun paling cepat antara 3 beradik ni. Si kakak zinnirah dulu merasa la sampai kena tahan wad. Huhu. Si adik ni alhamdulillah tiap kali amek darah, kuning nya turun dan turun. 4 kali je kena cucuk kat kaki.

.

Tiap kali amek darah, kuning nya turun n turun. 4 kali je kena cucuk kat kaki.

 
Cuma si adik ni kuat sikit ruam kat muka n pelipat leher. Duk sapu skeenz dan lotion. Makin ok. Cuma belum ploles je lagi.hee

Kesian, merah-merah leher nya

.

Pakai skeenz dan lotion baby spa set, makin kurang merah-merah tu

.
Dan senang kena selesema sebab abang kakak nya suka gomol dia. Berjangkit la cite nya. Bila sapu cf, hingus kuar senang nak sedut. Baru dia lega. N so far baby Nuha tak pernah lagi kembung perut ke apa.

.

Dah tu dia tak nangis langsung ke? Hee ngarut la tak nangis. Bahaya tau baby tak nangis hehe. Tapi senang faham dia nangis bila nak susu, bila nak mintak mandi n bila yak je takat ni.

.


Yang jadi pening, bila semua needs baby kita dah penuhi. Tapi tetap non stop crying. Tido sekejap-sekejap. Fuhh bila nak dapat rehat cam gitu masa tempoh nak pulihkan badan ni? 


Tak rugi mommies invest untuk keselesaan, ketenangan baby. Sebab at last sape jugak yang senang? Kita jugaaak kan?

.

Jemput stalk Tasneem Naturel Stokis Taiping untuk shopping baby kit si manja mommies. Atau terus wasap ke 0172562030 untuk dapatkan nya sekarang!

Baca juga

  1. Balm Tasneem keperluan penting ibu ayah masa kini
  2. Anak susah tidur sampai kena cari air penawar!
  3. Kuning baby cepat turun. Tak perlu buat petua merapu
  4. Demam kuning pada bayi baru lahir
  5. Baby Spa Set
  6. Cara pilih sabun bayi
  7. Kekurangan G6PD. Apa ibu ayah perlu tahu

#newbornbaby #baby

Facebook0
Instagram
SOCIALICON
SOCIALICON
Follow by Email
YouTube

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
0
Your Cart